Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Rimpulan rieskaset, 6kk+

10/19/2015
Inhoan yli kaiken heittää ruokaa roskiin. Lapsiperheessä tulee kuitenkin väistämättä päiviä, jolloin puuro ei maitakaan pikkutyypille ja jää syömättä. Tai äiti-ihminen on tullut höyrytelleeksi ylenpalttisesti juureksia, jotka uhkaavat unohtua jääkaappiin.

Uhkaavan ruokahävikin voi nerokkaasti välttää valmistamalla superhelppoja puuropohjaisia rieskoja. Ja parasta on, että näihinhän voi käytännössä upottaa melkein mitä vain :) Ja kukapa voisi vastustaa näitä rouheisen kauraisia, mutta samalla juuri sopivan meheviä ja pehmeitä rieskoja.

Kokeilepa siis näitä aamu- tai iltapalaksi puurolakon tehneelle ipanalle tai tarjoa vaihteluna sormisyöjälle vaikkapa maissinaksujen sijaan. Maistuu myös aikuiselle aamu- ja iltapalana :)


Rimpulan rieskaset, 6kk+

n. 10-12 pientä rieskasta 

2-3 dl kaurapuuroa (valmiiksi keitettyä)
1-2 dl kaurajauhoja*
1 dl kypsennettyjä juureksia muussattuna (esim. perunaa, porkkanaa, bataattia)
1 dl vettä 
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä

  • Sekoita kaurapuuroon reseptissä mainitut muut aineet.
  • Nostele lusikalla taikinasta 10-12 möykkyä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taputtele rieskoiksi jauhotetuin tai öljytyin käsin.
  • Paista 250 asteessa. Perinteiset rieskat saat n. 10-12 min paistoajalla. Rapeampaa, miltei kaurakeksimäistä pintaa, saat jatkamalla paistoaikaan muutamalla minuutilla. 
  • Rieskat ovat parhaimmillaan heti tuoreena, mutta kestävät myös pakastamisen.


* Kaurajauhot voit valmistaa helposti itse kaurahiutaleista sauvasekottimella tai blenderissä. Lopputuoksena saat mukavan rouheaa jauhoa ja kukkaro kiittää. 
 

Napero esimaisteli muutamat rieskat heti uunituoreena. Loput tuhosimme isämiehen kanssa iltapalana... hups! Eli seuraavaa puurohävikkipäivää odotellessa... ;)

Vesikielellä,
-M




4 kommenttia on "Rimpulan rieskaset, 6kk+"
  1. Hei taas tosi kiva ohje!! Ehdottomasti testiin. Olen melkein sata varma, että nämä kyllä uppoaa myös meillä hyvin vaikka välipalana.

    VastaaPoista
  2. Hieno idea, testaan pian koska täällä asuu yksi puurolakossa oleva :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Mahtava ohje, tein kaksinkertaisena ja heitin loput pakkaseen. Mukavia makueroja saa vaihtelemalla hiutaleita ja kasviksia. Seuraavia jämiä odotellessa...👍🏻

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!