Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Herkkusuun oranssi palsternakkamuussi, 8kk+

10/23/2015


Kotimaisten juuresten sesonki on parhaimmillaan. Olethan jo kokeillut palsternakkaa? Palsternakka on monelle tuttu ainoastaan liemijuureksena, mutta yllättää positiivisesti pähkinäisellä, makeahkolla maullaan. Palsternakka pääseekin oikeuksiinsa myös sose- ja uunijuureksena.

Palsternakka on mainio valinta myös perheen pienimmille. Se sopii ensisoseena maisteltavaksi (4 kk+) sellaisenaan tai tuo kivasti vaihtelua soseiden perusmakuihin esim. perunaan tai porkkanaan sekoitettuna. Kokeile myös uunissa paahdettuna sormiruokailussa tai raasteena rieskoja höystämässä.

Seuraavalla reseptillä valmistuu ihanan samettinen vähän paksumpi sose, jota voikin hyvin kutsua muusiksi. Tässä reseptissä palsternakka taittaa ja raikastaa bataatin ja maissin makeutta. Sose sopii hyvin kanan, munan tai vaalean kalan kanssa tarjottavaksi. Sen samettisuuden salaisuus ovat linssit. Linssit voivat olla huonosti sulavia ja vertautuvatkin suosituksissa usein mm. palkokasveihin - tästä syystä reseptin ohjeikä on 8kk+.

Herkkusuun oranssi palsternakkamuussi, 8kk+


1 palsternakka
puolikas bataatti
0,5 dl punaisia linssejä
1 dl maissia (pakaste, irtomaissi)

  • Huuhtele palsternakka ja bataatti. Leikkaa höyrytettäväksi sopiviksi lohkoiksi. Laita kattilaan höyryttymään. 
  • Laita samanaikaisesti linssejä ja maissia varten toiseen pieneen kattilaan vettä kiehumaan.
  • Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä ja laita kiehuvaan veteen kypsymään. Lisää linssien keitinveteen 10 min kypsymisajan loppupuolella pariksi minuutiksi myös jäiset maissit. 
  • Sekoita kypsät höyrytetyt juurekset ja lissi-maissiseos. Soseuta ja lisää tarvittaessa nestettä.

Ihanaa, syksyistä viikonloppua!
- M
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!