Omput ovat nyt parhaimmillaan ja mitäpä olisikaan syksy ilman perinteistä omenaherkkua - omenakaurahyvettä!
Kehittelin perinteisestä reseptistä vauvaystävällisen sokerittoman version, jossa voi korvataan rypsiöljyllä. Makeutta paistokseen saat käyttämällä makeita omenoita, mukaan voit heittää myös muutaman kypsän päärynän. Kanelin rinnalle mausteiksi sopivat täydellisesti vanilijajauhe sekä kardemumma. Myös rypsiöljyn pähkinäinen aromi täydentää hyvin syksyisiä makuja.
Tätä herkkua voit siis hyvin mielin maistattaa perheen pienimmille. Ja hyvin näytti maistuvan myös aikuisemmille maistelijoille.
Pienen omppuvarkaan kauraherkku, 6kk+
n. 4 aikuisten annosta ja 2 vauvamitoitettua annosta6 omenaa
1-2 päärynää (halutessasi tuomaan makeutta)
4 dl kaurahiutaleita
n. 1 dl rypsiöljyä
mausteeksi maun mukaan kanelia, vanilijajauhetta (sokeriton), kardemummaa
- Pese, kuori ja pilko omenat ja päärynät lohkoiksi. Jos hedelmät ovat luomua, käytä ne kuorineen.
- Sekoita kulhossa rypsiöljy kaurahiutaleihin, niin että hiutaleet kostuvat.
- Öljyä uunivuoka kevyesti rypsiöljyllä. Lisää vuoan pohjalle hedelmälohkot ja niiden päälle mausteet sekä päällimmäisiksi kaurahiutaleet.
- Kypsennä uunin alatasolla 200-asteessa n. 30 minuuttia.

Pieni sormiruokailija tuhosi annoksensa alta aikayksikön ja vaati äänekkäästi lisää maistiaisia.
Aikuisten herkkulautasta täydensi itsetehty maidoton ja sokeriton cashewkerma - näin synnittömästä jälkiruoasta sopii nauttia vaikka joka ilta. Toki myös perinteiset kylkiäiset vanilijakastike ja -jäätelö ovat aina nappivalintoja tämän hyveen ollessa kyseessä.
Tarvitsemme lisää omenoita ;)
- M
Oi mitä herkkua <3
VastaaPoistaJa toimii myös sokeritonta lokakuuta viettävälle äiti-ihmiselle ;) vink vink
VastaaPoistaOi namnam! Tällä pelastit MUN sokerittoman herkkupäivän :) Ja lapsille kans.
VastaaPoistaMahtavaa! :) Toivottavasti maistuu koko porukalle.
Poista