Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Pikku-Kallen kasvispannari, 8kk+

10/30/2015
Kun pakastimen ruokavarastot olivat päässeet yllättäen ehtymään, ei auttanut muu kuin säveltää jotain jääkaapista löytyvistä aineksista. Kaapin kätköistä löytyi vielä munia, jugurttia, tomaattia ja muutamia juureksia. Eli sopivasti ainekset ruokaisaan pannukakkuun - ehkäpä?

Lopputulos oli mitä mainioin! Vaikka tuoretomaatti ei jostain syystä enää maita pikkumiehelle, maittoi se pannariin piilotettuna erinomaisesti. Pannariin voikin ujuttaa milteipä, mitä vain jääkaapista löytyviä juureksia ja kasviksia. Tämä mehevä pannukakku maistuu mainiosti myös aikuisille iltapalana. Salaatilla täydennettynä tähteeksi jääneestä palasta saa mainion lounaan seuraavalle päivälle. Ihan parasta!

 

Pikku-Kallen kasvispannari, 8kk+

Annoksesta uunivuoallinen n.22x30 cm

3 munaa
6 dl vähärasvaista jugurttia tai maitoa (esim. kauramaitoa yli 1-vuotialle)
3 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kauraleseitä
0,5 tl leivinjauhetta

4 tomaattia
1 iso porkkana
0,5 palsternakka
0,5-1 tl basilikaa tai timjamia

  • Riko munien rakenne kulhossa, lisää jugurtti tai maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan.
  • Poista tomaattien keskiosat, jottei taikinasta tule liian vetistä. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana ja palsternakka hienoksi raasteeksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää tomaattikuutio ja raasteet taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. 
  • Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.


Mikä on oma luottoreseptisi tilanteissa, jossa kaapit ammottavat tyhjinä ja jostain pitäisi taikoa ateria pienille ja isoille suille?

Ihanaista viikonloppua!

-M

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!