Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Apinanpoikasen banaanileipä, 10kk+

1/22/2016


Amerikkalainen klassikkoherkku, makean mehevä banaanileipä on ollut yksi hyvinvointiblogien trendiresepteistä viime kuukausina. Banaanileipä toimiikin loistavasti sokerittomana versiona ja sopii näin ollen myös perheen pienimmille. Tämä bamaanista makeutensa saava leipä maistuu koko perheen aamupalalla, välipalana ja sopii erinomaisesti terveellisiin herkutteluhetkiin. Kokeile viikonloppuna!

Apinanpoikasen banaanileipä, 10kk+

2 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
2 tl vanilijajauhetta (huom! sokeriton aito vanilija)
2 rkl luomurusinoita (halutessasi)
1 muna 
3 kypsää banaania
50 g kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)
1 rkl jugurttia, maitoa tai vettä

  • Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kardemumma, vanilijajauhe ja rusinat. 
  • Riko muna toiseen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Lisää banaani ja muussaa se munan joukkoon haarukalla. Lisää joukkoon kookosöljy sekä neste  - sekoita hyvin. 
  • Sekoita banaaniseos kuivan jauhoseoksen joukkoon.  
  • Voitele leipävuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 180-astessa n. 30 minuuttia. 

Maukasta viikonloppua!

-M


3 kommenttia on "Apinanpoikasen banaanileipä, 10kk+"
  1. Kuulostaa hyvälle :) Saatanpa kokeillakin!

    VastaaPoista
  2. Jee :) Nyt tiedän mihin nuo kolme parasta päiväänsä jo nähnyttä banaania laitan :) Mut oletan et tuo neste on 1 dl eikä 1 tl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopiva määrä nestettä on 1 rkl ja senkin tarkoitus on lähinnä tuoda lisää mehevyyttä. Tummuneet banaanit sopivat tähän erinomaisesti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!