Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Kot-kot kebakot, 6kk+

10/16/2015


Kaikenlaiset pötkylämalliset ruoat ovat sormisyöjämme suuressa suosiossa. Päädyin siis tekemään tavanomaisten pullien sijaan vaihteeksi pitkulaisempia kebakoita. Toki sormisyöjä nautti omansa ilman tikkuja, sopiviksi suupaloiksi viipaloituina.

Halusin kehitellä maukkaan reseptin, joka toimisi koko perheellemme rentona perjantai-illan ruokana. Erilaiset lihapullat kun maistuvat hyvin myös meille aikuisille. Näissä kebakoissa onkin mukavasti makua.. Lisää terävyyttä aikuiseen makuun saa tarjomalla kebakoiden kyljessä chilikastiketta, johon niitä on hauska dippailla. Koko perheelle sopiva ateriaa täydentävä lisuke ovat suolattomat bataattiranskikset, jotka valmistuvat näppärästi uunissa samanaikaisesti kebakoiden kanssa. 

Kot-kot kebakot, 6 kk+

n. 10-12 kpl

400 g broilerin jauhelihaa
1 tomaatti 
1 keitetty peruna
1-2 tl kuivattua timjamia
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl perunajauhoja
hiukan sitruunamehua (halutessasi)

  • Poista tomaatista siemenet ja keskiosa. Hienonna pieneksi silpuksi. 
  • Survo keitetty peruna esim. haarukalla mössöksi.
  • Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut reseptissä mainitut aineet.
  • Muotoile taikinasta öljytyin käsin haluamasi kokoisia, pitkulaisia pötkylöitä - kebakoita -  leivinpaperin päälle pellille.
  • Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 10-20 min kebakoiden koosta riippuen. Varmista kypsyys ennen tarjoilua.  



 Mukavaa ja maukasta viikonloppua,

-M


2 kommenttia on "Kot-kot kebakot, 6kk+"
  1. Jauheliha kepakoita ja bataatti ranskiksia on meilläkin tuttu ruoka :) broilerista ei kylläkään ole tehty kuin pullia, pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pullat ja kebakot sekä bataattiranskikset on niin vaivattomia arkiruokia, että oon jäänyt ihan koukkuun :) Ja mahtavuutta on, että sama ruoka toimii koko poppoolle.

      Poista

Kiitos kommentistasi!