Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Kultsin kesäkurpitsaröstit, 6kk+

9/27/2015

Viime viikolla lupailin instan puolella uutta reseptiä kesäkurpitsasta ja perunasta.  Tässäpä siis koekeittiömme kehittelyn tulos eli kultsin kesäkurpitsaröstit - olkaahan hyvät! Toivottavasti maistuu.

Tämä ruokalaji toimii erityisen hyvin aloittelevillekin sormiruokailijoille - röstit ovat pehmeitä mutusteltavia ja/tai imeskeltäviä. Lisäksi ne on helppo napata lautaselta omin sormin suuhun ja tarvittaessa möyhennellä pienempiin palasiin.


Kultsin kesäkurpitsaröstit, 6kk+

n. 10-12 pienehköä lettusta

 

1 pieni kesäkurpitsa (n. 500 g)

1 pienehkö peruna

1 pieni puolikas sipuli (halutessasi)

2 kananmunaa

persilijaa 

ripaus musta- ja valkopippuria

  • Raasta kesäkurpitsa, peruna ja sipuli (jätä sipuli pois, jos epäilet sen aiheuttavan lapsellesi vatsavaivoja) karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet ja puristele seoksesta pois ylimääräinen neste.
  • Riko munien rakenne kulhossa. Lisää mausteet, persiljasilppu ja raasteseos. Sekoita huolella.
  • Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille taikinasta n. 10 lettusta. Taikina kuuluukin olla varsin löysää eli älä hätkähdä, se hyytyy kyllä.
  • Kypsennä uunin keskiosassa 225-asteessa lettujesi koosta riippuen noin 10-15 minuuttia. Varmista kypsyys. Irrota röstit varovasti lastan avulla leivinpaperilta.


Röstit toimivat hyvin esimerkiksi kana-, liha- tai kalapyöryköiden lisukkeena. Kylkeen sopii erinomaisesti tuore kurkkuraaste tai vaikkapa tsatsiki, jos hapanmaitotuotteet ovat jo mukana ruokavaliossa.  


Tee siis kerralla isompi satsi ja laita ylimääräiset pakkaseen. Jos niitä jää... nämä nimittäin maittavat tsatsikin kanssa myös aikuisille.

 

Näyttää siltä, että meillä kokkaillaan näitä ensi viikolla lisää. Varastot hupenivat jo. Hups!

 - M



6 kommenttia on "Kultsin kesäkurpitsaröstit, 6kk+"
  1. Kuulostaa hyvältä! Pakko testata, pakkaseen pitää saada jotain valmiiksi, ettei tarvitse olla koko aikaa höyryttelemässä jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maittaa myös teillä!

      Pakastettavat ruoat, joita voi valmistaa kerralla isomman satsin, ovat täälläkin kovassa suosiossa :) Ja erityisesti sellaiset reseptit, joilla saa pöytään koko perheelle sopivaa apetta. Jottei ihan koko päivä kuluisi keittiössä... ;)

      Poista
  2. Oi ihana idea <3 Todella fressin ja maistuvan näköisiä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!