Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Lapsiperheiden ruokasuositukset päivittyvät

9/25/2015
Lähde: www.ravitsemusneuvottelukunta.fi

Asia, joka takuuvarmasti jakaa mielipiteitä, kuumentaa tunteita ja herättää keskustelua on ravitsemus ja sen terveellisyys.. etenkin kun kyse on lapsista.

Varhaislapsuuden ravitsemussuositukset ovat muuttuneet vuosien varrella suuntaan jos toiseenkin. Nykyiset, kymmenisen vuotta voimassa olleet, tulevat tiensä päähän mitä ilmeisimmin vielä tämän vuoden kuluessa.

Uusi, terveydenhuollon, ruokapalvelujen ja lasten terveyden edistämisen ammattilaisille suunnattu "Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille" -kirja tulee korvaamaan aiemman oppaan. Kyseinen kirja on THL:n asettaman kansallisen työryhmän kokoama ja paraikaa julkisella kommenttikierroksella. Kirjan sisältöä voit vilkaista ennakkoon täältä.

Mediassa on jo näkynyt kiinnostavia uusia tutkimustuloksia, jotka heijastunevat myös uusiin suosituksiin. On esimerkiksi saatu viitteitä siitä, että varhaislapsuuden allergiaoireita ja atooppista ihottumaa voitaisiin välttää aloittamalla kiinteiden ruokien maistelu nykysuosituksia varhaisemmin ja nopeammassa tahdissa. Siten, että koko ruokaympyrä olisi käytössä jo puolen vuoden iässä.  Uuden tiedon valossa näyttäisi nimittäin siltä, että uusien ruoka-aineiden kokeilu olisi suoliston kannalta optimaalisinta jo ennen puolen vuoden ikää.

Mielenkiintoista nähdä, missä määrin suosituksiin on tulossa päivityksiä. Tuskinpa mitään kovin radikaaleja muutoksia on tiedossa. Tässäpä siis hyödyllistä iltalukemista yöpöydälle!

Lisää aiheesta:
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!