Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Atsii atsii aivastus! Viisi vinkkiä syysflunssan nujertamiseen

9/21/2015

Vielä viime viikolla tuumin, että olisipa mahtavaa välttyä tänä syksynä flunssakierteeltä. Eihän tässä vilkasta ja energistä naperoa kaitsiessa ennätä millään potemaan, eikä menossa mukana pysy puolikuntoisena.

Kokoilin jo listaa keinoista, joilla boostata vastustuskykyä ja torjua flunssaa ennakkoon. Ennen kuin pääsin ehkäisyhommissa tositoimiin, räkätauti tuppautui kylään.

Ruudun takaa löytyy siis kaksi pärskivää nuhanenää - minä ja naperoinen. Flunssan torjuntavinkkini vaihtuivat siis lennossa flunssan nujerrusvinkeiksi. Eli näillä metodeilla olisi tarkoitus saada tämä mamma takaisin vauhtiin.

 

Viisi vinkkiä syysflunssan nujertamiseen:1. Säikäytä tauti vitamiinipommilla 

Nappaa vastustuskykyä aktivoiva vitamiinicocktail heti flunssan ensioireiden antaessa kuulua itsestään. Parhaimmillaan saat nitistettyä taudin heti alkuunsa. Omaan sekoitukseeni kuuluvat c- ja d-vitamiini, imeskeltävät sinkkitabletit sekä punahattu-uute. 

2. Huuhdo pöpöt pois nenäkannulla

Nenähuuhtelukannu on uusin löytöni taistelussa flunssa vastaan. Limakalvojen huuhtelu miedolla suolavedellä helpottaa selvästi tukkoisuutta, se tuntuu myös lyhentävän taudin kestoa.

3. Kevennä syömistä, nauti lämmintä

Flunssassa ruokahalu usein luonnollisesti laskee. Toipumisen kannalta on kuitenkin tärkeää yrittää syödä jotain. Itse koen kevyet keitot parhaimmiksi aterioiksi flunssaa potiessa. Oman lempparireseptini flunssapäivään jaoinkin tänne blogiin jo aiemmin. Flunssantappajan kanakeitto -reseptillä taiot tästä perinteisestä flunssalääkkeestä myös vauvaystävällisen version.  4. Vältä sokeria

Vaikka flunssaisen kurjaa oloa saattaisi hetkellisesti piristää jokin sokerinen herkku, kannattaa sokeria vältellä sairaana ollessaan. Sokeri nimittäin heikentää vastustuskykyä ja lisäksi toimii elimistössä kasvualustana bakteereille ja muille taudinaiheuttajille. Sokeriherkkujen sijaan, kannattaa flunssaisena itseään piristää vaikkapa popsimalla värikkäitä ja C-vitamiinipitoisia hedelmiä sellaisenaan tai vaikka smoothien muodossa.  

5. Lepää

Mutta älä jää lojumaan sängynpohjalle, ellet ole kuumeessa. Pieni happihyppely tai kevyt puuhailu kotosalla voi jopa parantaa olotilaa.

Jääköön tämä flunssa loppuvuoden ainokaiseksi. Lisäksi pidän sormet ja varpaat ristissä, ettei naperoisen tukkoisuus laukaise uutta korvatulehdusta. 


Näillä metodeilla meillä parannellaan - miten teillä?   

Liedellä porisevan kanakeittopadan ääreltä,

- M
2 kommenttia on "Atsii atsii aivastus! Viisi vinkkiä syysflunssan nujertamiseen"
 1. Nämä vinkit tuli tarpeen, sillä Ikkä meillä sairasti flunssaa ja muut emme sitä mieluusti tahtoisi.
  Kerhoissa kun tuppaa flunssat ja pöpöt vellomaan, niin laitanpa nämä vinkit jemmaan.

  Meillä ei kamalasti mitään konsteja ole ollut vielä käytössä.
  Muuta kuin mummin villasukat :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että jätit kommentin käynnistäsi! Toivottavasti vältytte räkätaudilta. Ennaltaehkäisy taitaa olla se paras lääke ja mummin villasukat ovat myös oiva lisä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!