Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Rasavillin ratatouille 6kk+

6/17/2015



Tällä helpolla reseptillä syntyy kauden värikkäistä kasviksista - tomaateista, kesäkurpitsoista ja munakoisoista - maukas kesäinen ateria. Ja toimii muuten paitsi perheen pienimmille, myös erittäin hyvin meille isommille vaikkapa herkullisena lisäkkeenä juhannuksen grilliruoille!

Resepti sopiikin hyvin ensimmäisiksi koko perheen yhteisiksi aterioiksi - aikuisten annokseen voi toki lisätä halutessaan hippusen suolaa ja mustapippuria. Ratatouille on terveellinen ja täyttävä kasvisateria tumman riisin kanssa tarjoiltuna. Se toimii myös maistuvana lisäkkeenä mm. kana- ja kalaruoille

 

Rasavillin ratatouille 6kk+

Reseptillä valmistuu n. 8-10 soseateriaa.

1 pieni sipuli
2 kesäkurpitsaa (luomu)
1 munakoiso
(luomu)
4 isoa tomaattia (luomu)
rypsiöljyä 
timjamia (kuivattuna tai tuoreyrttinä)
  • Pese kasvikset huolellisesti. Pilko sipulit, kesäkurpitsa ja munakoiso paloiksi. Poista tomaateista siemenkodat ja pilko paloiksi.
  • Kuullota sipuli isossa kattilassa / padassa vähässä rypsiöljyssä pehmeäksi. Lisää loput paloitellut kasvikset. Lisää mausteeksi mukaan hiukan tinjamia. 
  • Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet, n. 10-15 min palojen koosta riippuen. Lisää kattilaan tarvittaessa hiukan vettä.
  • Soseuta, jäähdytä ja pakasta. 

Isosta sosesatsista saa näppärästi pakastettua annoskokoisia aterioita pakkaseen. Naperoisella ratatouille on toiminut hyvänä lounasateriana, johon proteiinilähteeksi on lisätty vaihdellen kanaa, vaaleaa kalaa (esim. siika tai sei) tai keitettyä munanvalkuaista. Ja tokihan tämä toimii myös kasvisateriana päivällisaikaan. 

Nyt suunnittelemaan juhannuksen ruokailuja! Mitä teillä syödään?

- M





4 kommenttia on "Rasavillin ratatouille 6kk+"
  1. VIHDOIN ehdin vierailulle! :) Kivalta vaikuttaa blogisi! Pitääkin oikein ajan kanssa tutustua paremmin! Kaikki tämmöset ruokajutut kun kiinnostaa kovasti! Varsinkin arkiruoka (ja tuo terveysnäkökulma)! ..sitä juhlakakkureseptiä kun on netti jo muutenkin piukassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että piipahdit! :) ja kiitos kommentista - lämmittää aloittelevan bloggaajan mieltä :)

      Poista
  2. Kiitos tästä reseptistä. Enni 7,5kk kiittää ja maistui hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Moi Piia ja mahtavaa, että maittoi! Ihanaa, että kävit kertomassa :) Kiitokset!
    Toivottavasti Ennille löytyy ohjeista muutakin maisteltavaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!