Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Mitä meillä on syöty? Kahden kuukauden ruokaympyrä

6/12/2015

Naperoisella tuli täyteen 7 kk. Tämä tarkoittaa siis sitä, että meillä on mussuteltu kiinteitä pöperöitä jo kaksi kuukautta. Juurihan vasta aloitimme! Pienistä maisteluannoksista ja yhden maun sileistä soseista on siirrytty monipuolisempiin makumaailmoihin, karkeampiin koostumuksiin ja nyt viimeisimpänä myös sormiruokailu on tullut mukaan ruokahetkiin.

Kiinteisiin siirtyminen on sujunut todella helposti ja näin ruokkijan näkökulmasta vaivattomasti. Naperoinen on osoittautunut varsin ennakkoluulottomaksi maistelijaksi sekä uusien makujen että suutuntuman suhteen. Tähän mennessä kaikki tarjottu ape on kelvannut, eikä naperoinen onneksi ole mikään silkkikurkku - myös karkeammat pöperöt ovat kelvanneet alusta asti. Ainoastaan perunan kanssa tuli mutkia matkaan. Se ei jostain syystä näytä sopivan naperoiselle vaan tulee lentäen ylös ja aiheuttaa ikävät masukivut. Lieneekö syynä perunan runsas tärkkelyspitoisuus... 



Viime viikkoina olemme siirtyneet etenevissä määrin sormiruokailuun. Aamu- ja iltapuurot sekä lounas (etenkin jos ollaan liikkeellä) menevät vielä lusikalla syöttäen, mutta välipalan ja päivällisen naperoinen napostelee suuhun omin käsin. Yhden maun soseiden sijaan pakastimeen valmistuu tätä nykyä lounastarpeisiin sopivia monipuolisempia aterioita kuten ratatouillea ja bolognesea.



Täällä jatketaan uusiin makuihin ja makuyhdistelmiin tutustumista :)
- M
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!