Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Luomua vai ei?

6/26/2015

Meillä suositaan luomua. Tai tähän ainakin tähdätään. Naperoisen syntymän myötä luomun osuus jääkaapissa on ollut nousussa. Pikkumiehen soseet, sormiruoat ja lihat on pyritty valmistamaan luomuraaka-aineista.

Tutkimuksissa on todettu, että luomun kuluttajat altistuvat harvemmille torjunta-aineille ja pienemmille torjunta-ainemäärille.  Edelleen luomuruokaa syövä saa ruoastaan enemmän antioksidantteja ja altistuu vähemmän raskasmetalleille kuin tavanomaisesti tuotettuja elintarvikkeita suosiva. (Luomuinstituutti, 2015) 

Itselleni luomussa onkin tärkeintä sen puhtaus ja turvallisuus. Siis se, että viljelyssä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita ja lisäaineiden käyttö tuotteissa on rajoitettua. Luomulihan ja -munien suosiminen on ennen kaikkea myös arvovalinta.


Vaikka itse olenkin valmis näkemään hiukan vaivaa (esim. asioimaan useammassa ruokakaupassa) tietyt hyväksi havaitut luomutuotteet ja -lihaa saadakseni, ei meillä luomun suhteen olla ehdottomia.

Kauppakassista löytyy myös ei-luomua. Valitettavasti luomun valikoima ei aina osu yksiin tarpeiden kanssa. Välillä ihan perheen jaksamisen ja ajansäästön kannalta on tyydyttävä lähikaupan tarjontaan, jossa luomutuotteita on hyvin niukasti tarjolla. Ja toki luomun suosiminen nostaa myös kauppakassin hintaa. Lomakauden jälkeen aionkin testata, kuinka näppärästi ja millaisin kustannuksin luomutuotteita saisi hankittua luomupiirin kautta.


Luomuinstituutti."Luomuruoan terveellisyyden tueksi löytyy tutkimustuloksia". http://luomu.fi/kirjoitus/luomuruoan-terveellisyyden-tueksi-loytyy-tutkimustuloksia/2/, haettu 20.6.2015

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!