Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Flunssantappajan kanakeitto, 6kk+

6/01/2015

Täällä on podettu sitkeää ja räkäistä flunssaa. Ensin tauti iski kanveesiin minut, sitten odotetusti naperoisen. Vei äänen, voimat ja ruokahalun. Toi päänsärkyä, mökkihöperöitymistä ja lisää univelkaa, mutta myös uuden arkiruokainnovaation.

Kun paksut soseet ja puurot eivät maittaneet tukkoiselle naperoiselle, keksin kokeilla vauvaystävällistä versiota kanakeitosta - flunssapotilaan klassikkoruoasta. Flunssantappajan kanakeitto onkin itseasiassa vauvaystävällinen kanaliemi, joka jalostuu edelleen myös muulle perheelle maittavaksi flunssapäivän pikaruoaksi.


Flunssantappajan kanakeitto, 6 kk+

Vauvaystävällinen kanaliemi:
2 sipulia
3 porkkanaa
3 perunaa
1 laakerilehti
250 g maustamattomia kanan fileesuikaleita
vettä
persilijaa

Lisähöysteet aikuiseen makuun:
1 kanaliemikuutio
1 tlk kookosmaitoa (400 g)
chiliä (tuoretta / kuivattua)
pala inkivääriä
limemehua
  • Pilko sipulit, porkkanat ja perunat.
  • Kuullota kattilassa vähässä öljyssä ja miedossa lämmössä sipulit pehmeiksi. Lisää hetkeksi pehmenemään myös porkkanat ja perunat.
  • Lisää vesi ja laakerilehti mausteeksi. Anna kiehua n. 10-15 min, kunnes juurekset alkavat pehmitä. Lisää kanasuikaleet ja anna niiden keittyä kypsiksi n. 5-10 min. Tarkista kanan kypsyys! Lisää mausteeksi tuoretta persilijaa. 
  • Ota keittolientä ja sopiva määrä kanasuikaleita sivuun toiseen astiaan vauvaruokailijaa varten. Soseuta sauvasekottimella (Varo kuumia roiskeita liemestä!). Lisää tarvittaessa nestettä. Anna jäähtyä ja pakasta sopivissa annoksissa, esim. jääpalamuotteihin.
  • Jatkojalosta alkuperäinen keittopohja aikuiseen makuun lisäämällä kanaliemikuutio, kookosmaito, chili, raastettu inkivääri ja limemehu. Anna kiehahtaa ja tadaa - keitto on valmista! Supernäppärää ja herkullista!

PS. Pakastetut kanakeittokuutiot toimivat myös mainiosti maustamaan muita kasvissoseita. Meillä kanakeittokuutiolla höystetyt bataatti- ja porkkanasoseet ovat tällä hetkellä naperoisen suosima herkkulounas. Kuutiot tuovat mukavasti lisää makuvivahteita ja myös pehmentävät yhdestä raaka-aineesta tehtyä sosetta.  
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!