Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Synttärisankarin smoothiekakku, 8kk+

11/06/2015


Ensimmäiset syntymäpäivät on juhlittu! Vauvavuodesta nautittiin, selvittiin ja sen aikana kasvettiin - koko perhe. Nyt kotona mennä koheltaakin jo vilkas, energinen, omaa tahtoaan testaileva ja kujeileva pikkumies.Vauvasta tuli taapero.

Sokerinatsimutsi ja pikkumiehen maidoton + gluteeniton ruokavalio rajasivat aikalailla synttärikakun toteutusvaihtoehtoja. Ratkaisuksi löytyi smoothiekakku. Kehittelinkin Kinuskikissan reseptin pohjalta naperoisen makumieltymyksiin istuvan version.

Lopputulos on kirpeän marjainen ja raikas, ei lainkaan ällömakea. Kakusta tuli samettisen perhmeä ja pohjasta miltei kinuskinen - tätä oli helppo lusikoida suuhun, eikä liivate tehnyt kakusta kumimaista.

Ja tärkeintä synttärisankari oli silminnähden tyytyväinen! Vähän yllättäen kakku keräsi kiitosta myös aikuisilta maistelijoilta - vaikka se vauvakakkuna vieraille markkinointiinkin ja tarjoilupöydästä löytyi myös perinteisempää juhlakakkua. Kenties tätä voisi varioida myös isänpäiväpöytään... 

Synttärisankarin smoothiekakku, 8 kk+ 

⌀ 20 cm irtopohjavuoallinen

Pohja:
150 g keksejä (esim. kevyt digestive, tarvittaessa gluteeniton, maidoton)
1 prk (125 g) päärynäsosetta

Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
700 g mansikoita sulatettuna (sis. neste)
1 dl puolukoita
3 banaania
 ½ dl sitruunamehua

Koristeluun:
sitruunamelissaa
kookoshiutaleita

  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kun sivelet vuoan reunoille öljyä, kakku irtoaa helpommin. 
  • Hienonna pohjan keksit tehosekoittimessa. Lisää hedelmäsose ja painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
  • Valmista smoothie-täyte. Soseuta mansikat, banaani ja puolukat. Tarkista smoothien maku. Huom! Suhteessa liivatemäärään n. 1 litra smoothieta takaa samettisen pehmeän lopputuloksen kakussa. Liika liivate tekee kakusta kumimaisen.  
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet sulamaan mehuun. Sekoita liivatemehu smoothieseen. 
  • Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolmisen tuntia. 
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kookoshiutaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Millaisia herkkuja teillä on tarjottu 1-vuotissyntymäpäivillä?

Meillä pikkuväelle maittoivat myös apinaevästyyppiset sokerittomat, maidottomat ja munattomat kaurakeksit. Näiden resepti luvassa vielä marraskuun aikana.


Nautinnollista perjantaita ja muistakaahan juhlistaa sunnuntaina isejä! Jos tarjoiluideat ovat vielä hakusessa, kokeile näitä helppoja munakasmuffineja.

- M
4 kommenttia on "Synttärisankarin smoothiekakku, 8kk+"
  1. Aivan ihanalta kuulostaa tämä kakku <3

    VastaaPoista
  2. Kakku yllätti positiivisesti 😊 tätä tehdään meillä toistekin. Ja täytettähän on helppo vaihdella - sen kun vaan surauttaa kotoa löytyvistä marjoista ja hedelmistä smoothien.

    VastaaPoista
  3. Teitkö pohjan gluteenittomista kekseistä? Jähmettyikö se niin kiinteäksi, että sait kakun irti leivinpaperista helposti? Tein itse kokeiluversion Kinuskikissan kakusta, ja laitoin (gluteenittomia digestive-)keksejä ehkä hieman liian vähän, ja lopputulos oli pohjan osalta kauhea mössö, vaikka itse kakku hyytyikin täydellisesti. Nyt jännittää, uskallanko luottaa että varsinaisessa kakussa pohja onnistuu, jos vain punnitsen keksit tarkkaan.

    VastaaPoista
  4. Meneekö myös aikuisten tarjottavana? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!