Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Testaa tarjoiluidea isänpäivän perhebrunssille!

11/04/2015

Ensi sunnuntaina on isien päivä. Meillä mies pääsee nautiskelemaan tästä päivästä jo toistamiseen. Vuosi sitten lapsemme oli vastasyntynyt, joten mitään kovin erityistä tarjottavaa en pystynyt tuoreelle isälle järjestelemään. Pienessä nyytissä oli toki lahjaa kerrakseen.

Tulevana sunnuntaina aion yllättää mieheni runsaalla ja energisoivalla perhebrunssilla. Jujuna on, että ensimmäistä kertaa kaikki tarjoilut olisivat koko perheen maisteltavissa. Isänpäivän menussa tulee olemaan mm. meheviä munakasmuffineja, jotka on helppo räätälöidä kaikkien makuja ja tarpeita vastaaviksi.

Miehen suurinta herkkua ovat mausteiset makkarat, chili ja voimakkaat juustot  - näitä makuja tulee löytymään hänen lautaseltaan. Poju taas saa maistella munakkaassaan omia herkkujaan - perunaa ja parsakaalia (sekä äidin jemmaamana ei niin suosiossa olevaa tomaattia). Itse kallistunen makeiden tarjoilujen puolelle eli oma makeampi muffinini saa mausteekseen banaania, mustikoita ja vanilijajauhetta.

Kurkkaa reseptit munakasmuffineihin alta. Nämä valmistuvat käden käänteessä! Testaa sunnuntaina ja tägää kuva tuotoksistasi isänpäivän kunniaksi instassa #FoodievauvaIsälle. Mikä täyte maistuisi teillä parhaiten?


Faijan mehevät munakasmuffinit

6 muffinia


4 munaa
½ dl maustamatonta jugurttia 

Muffinit valmistuvat helposti silikoniseen muffinivuokaan. Voit tehdä perustaikinasta niin suolaisia kuin makeahkojakin muffineita riippuen, millaisia täytteitä käytät. 

Täytevaihtoehtoja:
Isälle - chorizoa, basilikaa, tuoretomaattikuutioita, parmesanraastetta, tabascoa, mustapippuria
Junioreille - tuoretomaattikuutioita, höyrytettyä parsakaalia, keitettyä perunaa
Makea täyte koko perheelle - banaanikuutioita, mustikoita, vanilijajauhetta  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
  • Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita mukaan jugurtti. 
  • Jaa munakasmassa tasan muffinivuoan kuuteen koloon.
  • Lisää jokaiseen muffinssiin erikseen haluamasi täytteet ja mausteet. Sekoita kevyesti haarukalla, jotta saat täytteet ja maut levittymään tasaisesti koko muffiniin. 
  • Kypsennä uunin keskiosassa n. 20 min.


Myös muuta hyvää on luvassa sunnuntain brunssipöytään -  näistä lisää kuvina sunnuntaina ja resepteinä tulevina viikkoina.

Miten teillä vietetään isänpäivää? 
Millaisin herkuin hemmottelette oman perheenne isämiehiä?
 
 - M
4 kommenttia on "Testaa tarjoiluidea isänpäivän perhebrunssille!"

Kiitos kommentistasi!