Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Herkkusuun oranssinen smoothie (6kk+)

11/13/2015

Tässä piristävä vitamiinipommi marraskuun harmauteen! Porkkana, mango ja ananas synnyttävät raikkaan makuyhdistelmän ja ihanan kuohkean juoman. Smoothien toimii oivana välipalana koko perheelle - tästä tulikin meillä uusi suosikki.

Pienimmille smoothie kannattaa tehdä vähän juoksevammaksi, jolloin sitä voi hörppiä nokkamukista. Kannattaa myös kokeilla, onnistuisiko smoothien nauttiminen pillillä juoden - joiltain lapsosilta tämä näyttäsi luonnistuvan jo reilusti alle vuoden ikäisinä.

Oranssinen porkkana-ananas-mango-smoothie (6kk+) 


1 porkkana 
1/4 ananas
1/2 mango
vettä

  • Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja pilko ananas ja mango.
  • Lisää porkkanaviipaleet ja vettä blenderiin. Soseuta. 
  • Lisää blenderiin ananas ja mango. Soseuta, kunnes smoothie on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. 


Vinkki! Jos epäilet riittääkö blenderissäsi ytyä tuoreen porkkanan soseuttamiseen, soseuta se ensimmäisenä veden kanssa, kuten ohjeessa on neuvottu. Ärhäkimmät blenderit toki selviävät porkkanasta muiden hedelmien joukossa.

Vinkki! Jos ananasta ja mangoa jää yli, laita ne pilkottuina pakastimeen. Näin seuraavan smoothien ainekset ovat näppärästi saatavilla. Voit tehdä smoothien myös kohmeisista hedelmälohkoista.

Eli muuta kuin surrur ja slurps slurps ;)

- M

PS. Meillä lapsonen matkii tällä herkellä tehosekottimen ääntä... niin, on taidettu surautella aika useat smoothiet viime viikkoina, sen jälkeen kun uusi blenderi kotiutettiin kaupasta ;)

 

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!