Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Ihana avocado!

4/24/2015

Pakastetut maistelusoseet ovat yllättäen päässeet hupenemaan ja naperoisen lounasaika on käsillä... Mistä taikoa nopeasti jotain terveellistä makusteltavaa?

Avocado pelastaa! Kypsä avocado muuntautuu haarukalla muhentamalla naperoisen suuhun sopivaksi pehmeäksi mössöksi. Tässäpä mitä mainioin pikaruoka! Ja hyvältä maistui!

Avocado on hyvä lisä vauvan maistelumenuihin, sillä se sisältää kasvikseksi paljon energiaa, hyvälaatuista rasvaa ja runsaasti vitamiineja. Avocado onkin terveyspommi, jonka sisältämä folaatti ja kertatyydyttymättömät rasvat ovat hyväksi sydämelle ja solutuotannolle. E-vitamiini puolestaan vaikuttaa posittivisesti mm. ihoon ja lihaksistoon.

PS. Tiedäthän, että ylimääräinen avocadonpuolikas säilyy jääkaapissa tummumatta, kun jätät kiven poistamatta ja kääräiset palan tuorekelmuun. Näppärää vai mitä?

PPS. Löytyikö kaupasta vain raakoja avocadoja? Avokadon kypsymistä voi nopeuttaa sujauttamalla sen muovipussiin banaanin kanssa ja säilyttämällä huoneenlämmössä. Syöntikypsyys saavutetaan yleensä päivässä tai parissa lähtötilanteesta riippuen.   
2 kommenttia on "Ihana avocado!"
  1. Täällä on aivan mahtavia juttuja ! :) Vaikka itselläni ei ole vielä omia lapsia, niin silti jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Moi Tiitu! Palautteesi ilahdutti mieltä :) kiitos siitä. Blogi jäi nyt kesällä ennalta suunnittelemattomalle tauolle, mutta palailee säännölliseen päivitysrytmiin nyt elo-syyskuussa. Eli uusia (ja toivottavasti edelleenkin kiinnostavia) juttuja on luvassa tästä eteenpäin maanantaisin ja perjantaisin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!