Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Mussukan minit laskiaispullat, 12kk+

2/05/2016

Toivottavasti laskiaissunnuntaita päästään viettämään raikkaassa talvisäässä pulkkaillen ja reippaillen. Ulkoilun lomassa laskiaisenviettoon kuuluvat luonnollisesti laskiaispullat. Näitä minikokoiseksi leivottuja pullia voi koko perhe maistella hyvällä omallatunnolla. 

Peruspullataikina muuntautuu reseptissäni vähäsokeriseksi ja kevennetyksi versioksi. Täytteissä twistinä toimivat vadelma-chiansiemenhillo sekä maidoton kookosvaahto. Raikasta, herkullista ja kohtuulliseksi kevennettyä!


Kevennetty pullataikina

Taikinasta syntyy n. 15 minipullaa

1,5 rkl vettä
0,5 dl vähärasvaista maitorahkaa
1 dl rasvatonta maitoa
1/4 dl sokeria
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,5 pss kuivahiivaa (vrt. 25 g tuorehiivaa)
3 dl vehnäjauhoja

15 g margariinia 
kananmunaa voiteluun

  • Sekoita maito, vesi ja maitorahka. Lämmitä seos reilusti kättä lämpimämmäksi. 
  • Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää jauhot taikinaan.
  • Alusta pullataikinaa ja lisää loput vehnäjauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. 
  • Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, kunnes se kaksinkertaistuu tilavuudeltaan. 
  • Leivo taikinasta pellille minipullia. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan. Voitele pullat juuri ennen paistamista kananmunalla.
  • Paista 225-asteessa n. 8-10 min, kunnes pullan pinta ja pohja ovat kullanruskeat.


Vattu-chiansiemenhillo 

Reseptillä syntyy hillopurkillinen, n. 3 dl hilloa

300 g pakastevadelmia
3 rkl chia-siemeniä
juoksevaa hunajaa makeutukseksi
  • Keitä pakastevadelmia kattilassa 2 min. Anna jäähtyä.
  • Sekoita joukkoon chia-siemenet ja hunaja. Sekoita huolellisesti.
  • Siirrä hillo lasipurkkiin ja jätä tekeytymään jääkaappiin minimissään pariksi tunniksi.
  • Hillo säilyy kylmässä noin viikon ajan.


Kookosvaahto 

1,5-2 dl kookosmaitotölkin kiinteää ainesta
(2-3 rkl tomusokeria)
  • Viilennä kookosmaitotölkki pakastimessa.
  • Lusikoi tölkistä n. 1,5-2 dl kiinteää, erottunutta kookosrasvaa. (Ota neste talteen ja käytä esim. smoothiessa). Vatkaa vaahdoksi aivan kuin kermavaahto. 
  • Halutessasi lisää 2-3 rkl tomusokeria kookosrasvaan ennen vatkausta. Sokeri tuo lisämakeutta, mutta antaa vaahdolle myös hiukan kestävyyttä ja lisää paksuutta.


Herkullista laskiaisviikonloppua!

 - M

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!