Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Kaoottinen pikkulapsiarki - mistä aikaa äidin treeneille?

2/20/2016

 
Aktiivisen ja vauhdikkaan taaperon perässä pysyminen käy jo itsessään hyvästä arkiliikunnasta. Huomaan kuitenkin tarvitsevani myös omia treenihetkiä salilla ja lenkkipolulla, joissa saa hien pintaan ja voi keskittyä itse tekemiseen.

Omasta hyvinvoinnista ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, on auttanut jaksamaan vauvavuoden ja taaperoarjen hulabaloota, valvottuja öitä ja sairasteluja. Omalla kohdallani liikunan piristävä ja  mielialaa kohottava vaikutus on välitön ja sen turvin jaksaa taas pyörittää arkea ja olla paremmin läsnä.   

Lapsen myötä ajan löytäminen omille liikuntatuokioille ei ole enää aivan niin itsestään selvää kuin aiemmin. Mutta jos halua on, myös aikaa treenille löytyy. Tässä omat vinkkini treenihetkien sujauttamiseen osaksi välillä niin hektistä ja kuluttavaa pikkulapsiarkea.

#1 Treenit lapsen kanssa. Suuntaa vaunulenkeille juosten! Kyytiläinen nauttii nopeasti vaihtuvista maisemista ja samalla voi hoitaa piipahduksen lähikauppaan näppärästi urheilun lomassa. Yhdistä lihaskuntoa yhteisiin leikkihetkiin kotona tai puistossa. Lapsi nauttii roolistaan "kahvakuulana" ja lisäpainona vaikkapa askelkyykyissä.  

#2 Löydä uusia aikoja urheilulle. Mitä jos lähtisitkin lenkille iltahämärässä, kun lapsi on jo nukkumassa?  Tai sovi lounastreffien sijaan vaihteeksi ystävän kanssa liikunnalliset äititreffit kuntokeskuksen äiti-vauvajumppaan tai ulkoilemaan.

#3 Vakiinnuta rytmi. Varaa perheen yhteiseen kalenteriin joka viikko samaan aikaan toistuva aika omalle treenillesi. Meillä lauantai-aamupäivälle on vakiintunut "äidin treenivapaa", jolloin pääsen rauhassa irtautumaan arjen hulinoista ja suuntaamaan lempitunnille kuntokeskukseen aivan yksikseni.

#4 Suhteuta tavoitteitasi. Todennäköisesti vauvavuosi tai pikkulapsiarki ei ole se parhain aika rajuille treenitavoitteille, kenties aika olisi otollisempi peruskunnon ylläpitoon ja liikkumiselle oman hyvinvoinnin, jaksamisen ja päänupin terveydeksi. Hyvää oloa tuottavaa liikkumista ilman suorituspaineita, omaa kehoa ja jaksamista kuunnellen - tätä ajatusta olen itse pyrkinyt toteuttamaan.

PS. Olen huomannut, että nykyään on aivan kriittistä, että treenin jälkeen on välipalaa itselle heti odottamassa (päti etenkin silloin, kun vielä imetti). Oma suosikkini kuluttavan treenin jälkeen on sokerittomalla maapähkinävoilla, raejuustolla ja avocadolla kuorrutettu ruisleipä!  Loistava välipala aktiiviselle perheelle (10kk+), on myös tämä jo aiemmin blogissa jakamani rahkaherkku.


Miten ja milloin teillä treenataan?  

Tänään vaunulenkille ja puistoon - kelistä viis!
Pirtsakkaa viikonloppua ja hyviä treenejä toivotellen,

- M
2 kommenttia on "Kaoottinen pikkulapsiarki - mistä aikaa äidin treeneille? "
  1. Näissä samoissa raameissa itsekin liikun. Kun liikunnan arvostaa elämässään tärkeäksi, aikaa kyllä löytää. Ei ehkä yhtä paljon kuin ennen lapsia, mutta sovelletusti kyllä! :)

    VastaaPoista
  2. Näin juuri, ajan löytäminen onomasta tahdosta ja valinnoista kiinni :) PS. Sun blogista on löytynyt monia hyviä vinkkejä liikkumiseen ja ennen kaikkea sitä motivaatiota!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!