Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Babyblinit, 10 kk+

1/17/2016
Venäläisestä keittiöstä lainatut blinit ovat kevättalven sesonkiherkku, joka on varma hitti illanistujaisiin ja viikonlopun perhepäivällisille. Nämä babyblinit lisukkeineen ovat myös pienten sormiruokailijoiden mieleen.

Perinteiset blinit mäti- , graavilohi- ja suolakurkkulisukkeineen ovat erittäin suolaista tarjottavaa. Kun päälle vielä lorautetaan reippaasti kirkastettua voita, ei enää voida puhua perheen pienimmille sopivasta ruokalajista. Blinit voi kuitenkin helposti valmistaa lapsiystävällisinä maun siitä kärsimättä. Suolan voi hyvin tiputtaa pois myös aikuisten blinitaikinasta - aikuisten lisukkeet ovat jo itsessään niin suolaisia, ettei blineissä itsessään sitä tarvita. Blinien paisto onnistuu erinomaisesti voin sijasta oliiviöljyssä tai oliiviöljy-voi-seoksessa, jossa voin osuus on pieni.


Myös perinteisille blinilisukkeille voi helposti keksiä terveellisempiä vaihtoehtoja. Pienille maistelijoille sopivia vähäsuolaisia lisukkeita ovat esimerkiksi keitetty kananmuna, tuorekurkkuraaste ja keitetyt perunakuutiot tillillä höystettynä. Kokeile myös raejuustoa, höyrytettyä lohta, höyrytettyä parsakaalia tai vaikkapa keitettyjä porkkanakuutioita
 

Babyblinit, 10 kk+ 

Reseptillä valmistuu n. 20 pikkubliniä

1,5 dl maitoa
5 g tuorehiivaa
1 dl kermaviiliä
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
1 valkuainen


Paistamiseen oliiviöljyä (+ halutessasi hiukan voita)
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi - sekoita joukkoon hiiva, kermaviili, vehnä- ja tattarijauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Nosta taikinakulho kuumaa vettä sisältävään astiaan noin tunniksi. Peitä ja jätä taikina kohoamaan.
  • Kun taikina on kohonnut, lisää joukkoon keltuainen ja sekoita.
  • Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää se taikinaan varovasti sekoittaen juuri ennen paistamista.
  • Paista blinit oliiviöljyssä molemmilta puolita kullanruskeiksi ohukaispannussa tai paistinpannulla. Halutessasi voit lisätä öljyn joukkoon hitusen voita, jolloin saat blinien pinnasta rapeamman. Blinit palavat helposti eli ole tarkkana!
  • Voit paistaa blinit etukäteen ja pitää uunissa lämpinimä tarjoiluun asti. 
  • Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa. 


Meillä blinejä tarjoillaan alkuvuoden vieraille.
Miten teillä herkutellaan tammikuussa?

Ihanaa talvista alkavaa viikkoa!
 - M

8 kommenttia on "Babyblinit, 10 kk+"
  1. Eikös hapanmaitotuotteet tule kuvioihin vasta 10 kk ikäisenä?

    VastaaPoista
  2. Juurikin näin! Ohjeeseen oli lipsahtanut typo eli kiitos kommentistasi :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä oivaltavia sun reseptit :) Meidän lapset on kyllä alle vuoden ikäisinä olleet sellaisia sosepoikia ettei mikään "koostumuksellinen" ole mennyt alas mutta näitähän voisi tehdä ihan itsellekkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Nora :) Nämä tosiaan maistuvat erinomaisesti myös aikuiselle eli ei muuta kuin blinipannu esille ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!