Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Itämaantietäjien mausteiset lammaspallerot, 8kk+

12/18/2015


Yksi sormiruokailun parhaimmista puolista on, että se vapauttaa vanhemmat lapsen syöttämisestä ja koko perhe voi osallistua täysipainoisesti yhteiseen ruokahetkeen. Pitkälti tästä syystä lähdin kehittelemään naperollemme jouluruokia, jonka olisivat omin sormin suuhun pisteltävissä.

Joulupöydän liharuoat sopisivat toki sormisyötäviksi. Ne ovat kuitenkin varsin suolaisia, joten halusin kehittää nille jonkin jouluisan vaihtoehdon. Inspiroiduin itäisistä mintun ja kanelin mauista ja päädyin pyörittelemään joulun kunniaksi lihapullat lampaanjauhelihasta. Lopputulemana syntyivät nämä jouluisan mausteiset lammaspallerot. Tarjoile ne vaikkapa näiden herkullisten porkkana-bataattiröstien (6 kk+) kanssa.



Itämaantietäjien mausteiset lammaspallerot, 8kk+

Reseptillä valmistuu n. 30 lammaspalleroa.

400 g lampaan jauhelihaa
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1/2 punasipuli
1 tomaatti
1 dl kaurajugurttia
(tai muu ruoanvalmistukseen sopiva jugurtti)
kourallinen tuoretta persilijaa
minttua
kanelia

mustapippuria

  • Poista tomaatista siemenet ja keskiosa. Hienonna pieniksi kuutioiksi. 
  • Hienonna sipuli ja persilija pieneksi silpuksi. 
  • Sekoita jauhelihan joukkoon muut reseptissä mainitut aineet.
  • Muotoile taikinasta öljytyin käsin haluamasi kokoisia ja muotoisia palleroita leivinpaperin päälle pellille.
  • Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 10-20 min pullien koosta riippuen. Varmista kypsyys ennen tarjoilua. 


























Ihanaa joulun odotusta toivotellen,

-M
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!