Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Baby Chili, 8kk+

12/02/2015


Kun ulkona käy viimainen, kolea tuuli ja pimeys heittää vaippaansa jo aivan liian varhain, tekee päivälliseksi mieli kokkailla jotain lämmittävää ja täyttävää (lohtu-)pataruokaa.

Tämä pyöreän mausteinen kasvischili maistuu koko perheelle. Haarukalla lisäkecouscousen sekaan möyhennettynä tämä toimii hyvänä ruokalajina perheen pienimmälle omatoimisen lusikankäytön harjoittelussa. Mehevä höystö kun pysyy hyvin vauhdikkaankin lusikan kyydissä.


Baby Chili, 8kk+

4 aikuisten annosta

2 punaista paprikaa
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 dl pakastemaissia
1 prk (n. 300 g) kidneypapuja (luomu, suolaton)
1 prk (n. 300 g) suuria valkoisia papuja (luomu, suolaton)
1 tlk kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (luomu, suolaton)
chilijauhetta (maun mukaan)

Lisäkkeeksi:
2 dl täysjyväcouscoussuurimoita
1 omena
1/2 sitruunan mehu 
2-4 rkl rypsiöljyä
mustapippuria


  • Leikkaa paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. 
  • Kuullota paprika- ja tomaattikuutioita kevyesti öljyssä padassa. Lisää valkosipuli, sulatettu maissi, pavut, tomaattimurska ja chili. 
  • Anna hautua n. 10-15 min tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet sopivan pehmeiksi.
  • Valmista lisäkecouscous. Raasta omena hienoksi raasteeksi. Lisää couscoussuurimot kulhoon ja kaada päälle kiehautettu vesi, niin että suurimot peittyvät. Annan turvota kannen alla noin 5 min ja vesi on imeytynyt. Lisää kypsän couscousen joukkoon omenaraaste, sitruunamehu ja öljy antamaan makua. Halutessasi mausta ripauksella mustapippuria. 
 
Miten teillä pysytään lämpiminä näissä viimoissa?

Lämpöä joulukuuhun,
-M





2 kommenttia on "Baby Chili, 8kk+"
  1. Kiitos reseptistä, tämä täytyy laittaa talteen! Meillä yksi suosikki on linssipata - hyvin haudutettuna on loistava ruoka hyytävän puistoilun jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Oi, linssipata olisikin herkkua näillä keleillä. Täytyypä testata - kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!