Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Pikkukokin pikapasta, 12 kk+

3/02/2016


Myönnettäköön, olen totaalisen myöhäisherännäinen suhteessa "one-pot"-ruokatrendiin eli aterioihin, jotka kaikkine raaka-aineinensa valmistuvat yhdessä kattilassa sulassa sovussa muhien. Olin pitkään varsin epäilevällä kannalla ("Eihän tuo nyt voi millään toimia!"), mutta onneksi tulin uteliaisuuttani kokeilleeksi pastan valmistamista yhden kattilan metodilla. 

Ja lopputuloshan oli mitä maistuvin! Bonuksena kokkailun sivutuotteena syntyi vähemmän tiskiä. Suurin anti oli kuitenkin se, että aterian kypsyessä itsekseen liedellä, vapautui aikaa muihin tähdellisimpiin puuhiin kuten leikkihetkeen taaperon kanssa ja omaan hulilituokioon lehden parissa. 

Kuten blogistakin voi päätellä, fanitan ruokia, jotka sopivat koko perheelle. Yhden kattilan pastassa on ehdottomasti ainekset suosikkiruoaksi vauvasta vaariin. Reseptiä voi helposti varioida ainesosia vaihtelemalla ja valitsemalla sopivat raaka-aineet, pasta-ateria sopii jo varsin pienillekin herkuttelijoille (8 kk+). Kun spagetin sijaan käyttää sopivan kokoista pastaa, valmistuu sormiruokailijoille sopiva versio. Ja toki annoksesta voi aina soseuttaa osan ruokansa vielä sosemuodossa mieluiten nauttiville. 


Pikkukokin pikapasta, 12 kk+

4 annosta

400 g pastaa tai spagettia
1 pkt tuoreita herkkusieniä
1 punainen paprika
n. 100 g lehtikaalia
n. 300-400 g kanafilettä
1 sitruuna 
8 dl vettä
mustapippuria
hiukan suolaa keitinveteen
parmesanjuustoa raastettuna

  • Laita pasta kattilaan. Jos käytät spagettia, katko ne niin, että spagetit mahtuvat sinne hyvin.  
  • Pese herkkusienet, lehtikaalit ja paprika. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit. Pilko sienet ja kasvikset. Siirrä kattilaan.
  • Pilko kana paloiksi ja lisää kattilaan. 
  • Purista päälle sitruunan mehu ja rouhi mausteeksi hiukan mustapippuria. Lisää halutessasi suola.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se kattilaan kaikkien aineiden päälle. Keitä liedellä kannen alla n. 8-10 min välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsynyt. Varmista kanan kypsyys. 
  • Raasta päälle halutessasi parmesanjuustoa.

Millaisia koko perheen pastasuosikkeja teiltä löytyy?

- M
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!