
Tänään on Foodie-vauva-blogin vuoro avata Onni Blogien joulukalenteriluukku.
Eilen Kaiken takana on äiti -blogissa pohdittiin joulumuistojen luomista.
Huomenna enkelikellojen salat paljastuvat Sekalaista sakkia -blogin luukusta.
_________________________________________________________
Jouluaatto on jo kulman takana! Tänä jouluna perheemme nuorimmainen pääsee ensimmäistä kertaa maistelemaan joulupöydän herkkuja. Meillä aattoillan ruokaperinteisiin kuuluvat keskeisenä osana suomalaiset jouluklassikot eli porkkana-, peruna- ja lanttulaatikko. Halusin kehittää pienelle sormisyöjällemme joulun makuihin johdattelevan, mutta helposti suuhun saatavan korvikkeen laatikoille.
Testailun tuloksena syntyivät nämä kaikessa yksinkertaisuudessaan herkulliset ja mehevät porkkana-bataattiröstit. Röstit voi myös mainiosti pakastaa - eli helpota joulukiireitäsi valmistamalla nämä jo etukäteen. Takaan, että röstit maistuvat myös joulun jälkeen, mikäli niitä nyt sattuisi pakastimeen jäämään.

Tonttusen porkkana-bataattiröstit, 6kk+
n. 15 reilua röstiä
1 pieni bataatti (n. 500 g)
3 keskikokoista porkkanaa
1 pieni puolikas punasipuli (halutessasi)
3 kananmunaa ripaus mustapippuria
- Raasta kuorittu bataatti ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota kevyesti pehmeäksi paistinpannulla öljyssä.
- Riko munien rakenne kulhossa. Lisää mausteet ja raasteseos. Sekoita huolella.
- Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille taikinasta röstit. Painele raaste käsin tiiviiksi.
- Kypsennä uunin alaosassa 180-asteessa lettujesi koosta riippuen noin 15 minuuttia. Varmista kypsyys. Irrota röstit varovasti lastan avulla leivinpaperilta.


Testimaistellut röstit hupenivat vauhdilla :) Porkkana-bataattiröstit saavat aattoiltana kylkeensä itämaisia lammaspalleroita (8kk+), joiden reseptin löydät blogista huomenna perjantaina. Nämäkin voit valmistaa jo pakastimeen joulua odottamaan.
Mitä teillä tarjoillaan jouluna perheen pienimmille?
Joulutunnelmissa,
-M
Meillä Ässä todennäköisesti saa aikalailla samaa kuin muut. Mutta herkkuhetkiin tehdään apina eväitä ja hedelmäsalaattia. Mutta voisin kyllä näitäkin tehdä testiin... Kuulostaa hyville.
VastaaPoista