
Fiskarsin joulumarkkinoilta tarttui mukaan Riihipuodin myllyn ohrahiutaleita, joista syntyy nopeasi hauduttamalla ihana, samettisen pehmeä puuro. Kun sekaan heittää vielä omenaa, puolukoita ja karpaloita syntyy juhlapuuro koko perheen viikonloppuaamujen ilahduttajaksi tai mikseipä vaikka aattoaamun perinteisen riisipuuron haastajaksi.
Riihitontun ohrainen joulupuuro, 6kk+
Reseptillä syntyy puuroa 2:lle aikuiselle ja lapselle.
Ohje laadittu Riihipuodin myllyn perusohjeen pohjalta.
1 l vettä*
2,5 dl ohrahiutaleita
1-2 dl kauramaitoa
2-3 omenaa hienoksi raastettuna
1-2 dl puolukoita ja/tai karpaloita (kotimaisia)
ripaus kanelia
- Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää ohrahiutaleet vispilällä sekoittaen.
- Sammuta liesi ja jätä puuro hautumaan kattilaan n. 20 minuutiksi kannen alla.
- Lisää haudutuksen loppupuolella jäiset marjat, kauramaito, omenat hienoksi raastettuina sekä ripaus kanelia.

Rauhallista ja hidasta joulunaikaa,
-M
Post Comment
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!