Harmaisiin hiihtolomaviikon aamuihin saa mukavasti potkua tällä värikkäällä puurolla. Puuron pääraaka-aine, kvinoa, toimii herkullisena ja proteiinipitoisena vaihteluna kaurapuurolle. Höystä puuro nyt parhaimmillaan olevilla appelsiineilla ja raasta joukkoon hiukan porkkanaa - lopputuloksena on lautasellinen raikasta puuroihanuutta!
Aamuvirkun oranssi kvinoapuuro, 8kk+
2-3 annosta1 dl kvinoaa
2 dl vettä (tai maitoa 10kk+)
0,5-1 appelsiini
1 porkkana
tilkka rypsiöljyä
- Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele sillä välin kvinoa lävikössä. Lisää kvinoa kiehuvaa nesteeseen. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 min.
- Pilko appelsiini pieniksi paloiksi ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
- Lisää appelsiini, porkkana sekä tilkka rypsiöljyä kypsän puuron joukkoon. Sekoita.
Vinkki! Lisää yli vuodenikäiselle annokseen pähkinärouhetta tuomaan rouskuvaa suutuntumaa.
Millaisia variaatioita teillä on kehitetty peruspuuroille?
Mukavaa jatkoa hiihtolomaviikolle!
- M
Post Comment
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!